Broj pregledavanja: 54

Ponuda nekretnina

ID: 8662-1
  Samostojeća kuća , prodaja
  430.000,00 € 3.239.835,00 kn
  Površina: 500,00 m²
  Sobnost: 8
  Grad
  Plitvička jezera
  Šira lokacija
  Rudanovac
  Cijena/m²
  860,00 €
  Površina
  500,00 m²
  Površina okućnice
  2283
  Sobnost
  8
  Katnost
  prizemlje,prvi
  Stanje
  Useljivo
  Grijanje
  Centralno etažno grijanje na pelet, Peć na drva

  LOKACIJA

  Nekretnine se nalaze u naselju Rudanovac, Općina Plitvička Jezera, i smještene su u rubnom području Nacionalno parka Plitvička jezera. Kuće su okružene borovom šumom u mirnom naselju koje je turistički orijentirano i u kontinuiranom razvoju. Prilaz do kuća je asfaltom, samo 1 min od spoja s državnom cestom broj 1 (D1).

  Zbog svoje blizine ulaza u NP Plitvička jezera (12 km)  nekretnine posluju kao mali obiteljski hotel s tradicijom.  Prednost nekretnina je ta što se nalaze na samo 4 km od Korenice koja je poslovno i administrativno sjedište Općine Plitvička Jezera. Sve javne institucije poput osnovne  i srednje škole, trgovine, policija, zdravstvene institucije i dr. udaljeni su svega nekoliko minuta vožnje. Samo naselje Rudanovac ima nekoliko restorana i barova te je razvijeno u  turističku destinaciju s velikim brojem  kuća za odmor, soba, apartmana i dr, te je vrlo popularno mjesto za turiste.

  VLASNIŠTVO

  Nekretnine su redovito održavane i unaprijeđene kroz godine kako bi bile turistički smještaj više kategorije 4*.  Obje nekretnine kategorizirane su kao kuće (495 m²) na dvije parcele ukupne površine zemljišta 2,283 m². Mali obiteljski hotel nastavlja s radom i generira rezervacije, te se stoga može prodati kao tekući posao koji donosi profit, uključujući njegove profile i recenzije na turističkim platformama i drugim kanalima.

  Vlasništvo je uredno 1/1, s ucrtanim i upisanim objektima, te posjeduje sve potrebne dozvole. Nekretnine se prodaju potpuno opremljene sa svim namještajem i stvarima potrebnima za stanovanje i nastavak poslovanja.

  Ispred nekretnina je uređeno parkiralište sa 8 parkirnih mjesta, stazama, visokokvalitetnom rasvjetom i osmišljenim vrtom. Na osamljenom području ispred druge zgrade nalazi se zona za opuštanje (relax zone) s vanjskim tušem, 2 sunčališta i trećom sjenicom u kojoj je smješten  jacuzzi za 5 osoba. Cijelo područje oko relax zone okruženo je gustom ogradom od čempresa visine preko 2 m. Ostatak vrta prekriven je travnjacima, borovima, ukrasnim drvećem i grmovima.

  Prva zgrada/kuća

  U prvoj zgradi nalazi se restoran sa 22 sjedeća mjesta, profesionalna kuhinja, wc te ulaz u restoran iz dvorišta. Restoran je dodatno povezan vratima s predvorjem i recepcijom, te sa stanom u prizemlju u kojem žive vlasnici. Predvorje sadrži recepciju, bar s perilicom posuđa i roštilj od opeke. Predvorje nudi pristup zasjenjenoj i popločanoj terasi (glavni ulaz), kao i trosobnom stanu koji sadašnji vlasnici koriste privatno (za stanovanje). Stan je opremljen kupaonicom, kuhinjom, prostranim dnevnim boravkom i sa 2 velike spavaće sobe. U vanjskom dijelu ispred ulaza u recepciju, nalaze se garažna vrata i prostrana garaža u kojoj je smještena kotlovnica, ostava, perilica i sušilica rublja, te police za odlaganje.

  KAT prve zgrade/ kuće

  S terase ispred garaže i glavnog ulaza na recepciju vodi stubište na I. kat do velikog foajea koji pruža komunikaciju sa sobama. Na katu se nalaze 4 sobe, 2 dvokrevetne sobe s balkonom, jedna standardna dvokrevetna soba, te jedna jednokrevetna soba. Svaka soba ima kupaonicu, Sobe su jednako opremljene i održavane. Na katu se nalazi i ostava za odlaganje privatnih stvari, a osim toga ostava služi kao i kao prostorija za odlaganje opreme i stvari koje su potrebne za redovno poslovanje i brigu o sobama.  

  Druga zgrada/ kuća

  Put od gore opisane nekretnine (prva zgrada/kuća) do druge nekretnine je popločen i okružen vrtom s jedne strane te parkingom s druge strane. Put služi kao komunikacija između nekretnina i uslužnih dijelova poslovanja (sobe u drugoj kući i recepcija, restoran u prvoj kući). Ispred ove nekretnine nalazi se relax zone sa 2 sunčališta, te posebnim sunčalištem koje je opremljeno jacuzzijem za 5 osoba, te vanjskim tušem.

  U prizemlju nekretnine nalazi se prostrani radni prostor opremljen sa ormarima za redovno poslovanje i brigu o sobama, kako i velika pegla za glačanje. U stražnjem dijelu ovog prostora nalazi se kupaonica sa tušem, kotlovnica, te prinudna kuhinja , kao i dodatne police za skladištenje, oprema i dr.

  Sobe za goste

  Na stražnjoj strani zgrade nalaze se dvije sobe za goste, svaka sa svojom kupaonicom i terasom, s pogledom na borovu šumu, te mali vrt koji uzgaja vlasnik nekretnine. Stubište nas vodi na kat u mali foaje u kojem se nalaze dvoja vrata koje pružaju pristup u 2 velike sobe. Ove sobe imaju preko 30 m2 te sadrže prostor za sjedenje, kupaonu, spavaću sobu i balkon.  Spavaća soba i prostor za sjedenje odijeljeni su kupaonicom u centralnom dijelu, a povezane su širokim hodnikom.

  Sve sobe su kompletno opremljene visokokvalitetnim, ručno rađenim namještajem. Svi javni i gostinjski prostori u objektu imaju podove s tepihom. Sve sobe za goste imaju klima-uređaj, wi-fi signal, televizore s preko 400 programa, minibar, kuhalo za vodu, čaj, kavu, ubruse i dr.

   

  INFRASTRUKTURA

  EKLEKTRIČNA ENERGIJA- oba objekta imaju priključak na javnu električnu mrežu na način da svaki objekt ima vlastiti priključak/ brojilo sa samoočitanjem, ukupno 2 brojila. Prednost naselja Rudanovac je što vrlo rijetko ostane bez električne energije uslijed nevremena ili elementarne nepogode iz razloga što je lokalna trafostanica spojena na 2 različita voda, gospićki i karlovački vod, koji uvijek isporučuju struju na lokalnu trafostanicu. 

  Struja je trofazna, a brojila su dvotarifna.

  VODA- objekti su priključeni na javnu vodoopskrbnu mrežu putem jednog priključka. Za vlastite potrebe i za dodatnu sigurnost, izgrađena je cisterna veličine 36 m3 u samome objektu, te dodatno sustav (hidrofori) za crpljenje vode iz cisterne u slučaju nestanka vode iz javne mreže.

  GRIJANJE i HLAĐENJE- svaki objekt opremljen je centralnim grijanjem koje može biti na drva ili pelet. U svakom objektu nalazi se zasebna peć koja može koristiti drvo kao energent ili pak pelet uz malu modifikaciju na peći (centralnoj jedinici).

  Sve sobe koje su namijenjene za iznajmljivanje opremljene su inverterskim klima uređajima- klima može hladiti ili grijati prostor, zavisi o potrebi gosta.

  KANALZACIJA- oba objekta spojena su na jednu preljevnu septičku jamu velike zapremnine. U narednom razdoblju očekuje se provedba projekta aglomeracije Plitvička jezera u kojem će objekti biti spojeni na javnu kanalizacijsku mrežu.


  TELEKOMUNIKACIJA

  Objekti su spojeni na telekomunikacijsku mrežu putem telefonske žice.

  Trenutno u objekte dolazi internet brzine 90/50 mbs.

  Do kraja 2024. godine objekti će biti spojeni na novo izgrađeni svjetlovod (optika) s predviđenom internet vezom od 1 Gbs.

  Jačina signala svih mobilnih operatera u RH na lokaciji nekretnine je odlična, 5G signal.

  Svaki kut unutar nekretnina i 90 % okoliša nekretnine (vrt, relax zone, parking itd.) pokriveno je stabilnom i jakom wi-fi vezom- sustav 3 wi-fi stanice raspoređen je po objektima i povezan je koaksijalnim kabelom.

  Signal za televiziju je izvrstan, HD, i funkcionira bez smetnji kao i satelitski programi koji primaju vezu od najznačajnijih europskih satelita pružajući pregršt TV programa sjajnom jačinom signala i bez smetnji.

  CESTA i PROMET

  Nekretnine su smještene u jednom od “prstenova” planski građenog naselja Rudanovac.

  Od državne ceste br. 1 (D1) vodi glavni uređen i asfaltirani put kroz naselje koji se odvaja u jedan od prstenova prema nekretnini. “Prsten” je također asfaltiran i održavan s javnom rasvjetom a parking ispred nekretnina također je asfaltiran i održavan. Obzirom da je nekretnina dislocirana od glavne ceste u naselju putem sustava “prstena” cesta nije prometna, te je ujedno sigurna i prohodna u svakom trenutku jer ju koriste osobe koje žive u okolici, te turisti koji su smješteni u nekretnini.

  Od nekretnine do izlaska na D1 potrebno je manje od jedne minute vožnje.
  Na samom spoju lokalne ceste i D1 nalazi se uređena autobusna stanica koju koriste putnici i đaci za odlazak do škola u Korenici.

  INFRASTRUKTURA za život

  U naselju Korenica, koje je udaljeno svega 4 min. vožnje od nekretnine, nalaze se sve bitne institucije i drugi subjekti potrebni za lagodan život.

  Neki od javnih i privatnih subjekata koji se nalaze / posluju u Korenici:

  trgovina mješovitom robom, 3 velika super marketa, pekare, fast-food, tisak, boje i lakovi, poljoprivredna trgovina, cvjećarna, kafići i restorani, frizer,  ljekarna, banka, FINA, fotograf, pošta, benzinska postaja, javni bilježnik, općinske službe, uredi javne uprave (porezna, ured za gospodarstvo, matičar, katastar, gruntovna), vatrogasci, policija, dom zdravlja i hitna pomoć, vrtić, osnovna i srednja škola, šumarija,  Crveni križ, Kulturno informativni centar Korenica, itd.

  UDALJENOST OD GRADOVA

  Grad Zadar udaljen je 1.15 h vožnje dok je najbliža plaža cca 45 min od nekretnine. Grad Zagreb i Grad Rijeka udaljeni su 2 h, a Grad Split udaljen je 2.30 h automobilom. NP Plitvička jezera udaljena su samo 10 min automobilom.

  DRUGE ZNAMENITOSTI

  U manje od sat vremena vožnje od nekretnine možete posjetiti razne znamenitosti, kulturne i prirodne atrakcije poput:

  NP Plitvička jezera, NP Paklenica, NP Sjeverni Velebit, NP Una, Rastoke u Slunju, dolinu rijeke Gacke, MC Nikola Tesla, Baraćeve špilje, Centar za posjetitelje Speleon, Cerovačke pećine, PP Grabovača, centar za medvjede u Kutarevu, uvala Zavrtnica, Zavižan, Jadransko more itd.

  DETALJNIJE

  Ukupna površina glavne zgrade/ kuće: 290 m²
  Površina druge zgrade / kuće: 210 m²
  Zemljište ukupno: 2283 m²
  Godina izgradnje: 1990.

  Godina zadnje renovacije: 2023.
  Spavaće sobe: 10
  Kupaonice: 11
  Sobe: 15
  WC-i: 11
  Kuhinje: 3
  Balkoni: 4
  Terase: 7
  Struja: gradska mreža
  Voda: gradski vodovod i vlastita cisterna
  Topla voda: bojleri

  Grijanje: centralno grijanje na pelet i/ili drva
  Klima uređaji: 8 kom
  Kanalizacija: septička jama
  Zidovi: šuplja cigla, fasada i izolacijski materijal
  Krov: lim, staklena/kamena vuna s unutarnjom završnom obradom
  Podovi: pločice, laminat i tepih
  Prozori/vrata: Eko staklo s drvenim, PVC okvirima
  Vrata: drvena i PVC vrata sa dvostrukim ostakljenjem
  Vanjsko stubište: drvo/pločice

  Podrum: nema
  Namještaj: uključeno
  Sadržaji: jacuzzi i TV
  Ograda: čempresi čine ogradu oko 30% nekretnine visine preko 2 m
  Pristup: asfaltna cesta
  Sigurnosni alarm: Ne
  Javni prijevoz: udaljen 3 min pješice
  Osnovna škola: Korenica (4 km)
  Srednja škola: Korenica
  Dom zdravlja: Korenica
  Bolnica: Gospić (49 km)
  Supermarket: Borje i Korenica
  Dostupnost interneta: 90/50 mbs, uskoro 1 Gbs, mobitel 4G/5G

  Zoniranje: Cijela nekretnina je u građevinskoj zoni
  Dostupna dokumentacija: Vlasnički list, Uporabna dozvola

  Ostali podaci

  • Grijanje:
   Centralno etažno grijanje na pelet, Peć na drva
  • Godina izgradnje:
   1990

   Dozvole

  • Uporabna dozvola
  • Vlasnički list

  Opis nekretnine

  • Blizina dućana

  Kontaktirajte agenta

  Polja označena sa * su obavezna

  Prikazane cijene u Kn su okvirne i izračunate su na osnovu cijene u Eurima i srednjeg tečaja HNB u tekućem danu.